Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Noha a pontvadászatban a Citroen kötelékét erősítő, kilenc ralis vb-címe után pályaversenyzőnek álló Sebastien Loeb végzett előkelőbb helyen a Túraautó-vb (WTCC) idei szezonja során, egy tekintélyes brit szaklap szerint a Honda-kontingens legjobbja, Michelisz Norbert jobban teljesített idén a francia klasszisnál.

Michelisz az Autosportcímű tekintélyes brit lap év végi WTCC-értékelőjében múlta felül Loeböt. Az első helyen természetesen a világbajnok Citroen-ász, Jose Maria Lopez végzett, míg a második pozíciót a négy első futamos győzelmet szerző csapattársa, Yvan Muller kapta meg. Norbi a harmadik helyre került a rangsorban a bajnokság első két helyezettje mögé, azaz megelőzte Sebastian Loeböt.

„Michelisz nem élvezhette az előszezonbeli tesztelés jelentette előnyöket, hiszen ott csak a gyári Honda versenyzői vettek részt, ennek megfelelően viszonylag csendesen kezdte az évet. Hazai versenyén, ahol Norbi rendszerint kimagasló teljesítményt nyújt, a felfüggesztéssel adódtak problémák az időmérőn, ám mivel ez volt az a hétvége, ahol a Honda elkezdett előrelépni, Michelisz azon kevesek egyike volt, aki előzni is tudott. A Zengő-pilóta a 11. helyről az első hatba tört előre, még Loeböt is megelőzve" – fogalmazott az Autosport szakírója.

„Michelisz innentől kezdve lendületbe jött, s egy rövid ideig második volt Szlovákiában, ahol megszerezte idei első dobogóját, Oroszországban pedig az első helyért is csatázott a második futam győztesével, a jóval erősebb Citroenben ülő Ma Csing-huával, mielőtt Loebbel koccant. A szezon második felében a narancs-fekete Civic rendszeresen a gyári Hondák előtt végzett az időmérőn, s az Argentínában és Makaóban Lopez mögött megszerzett második helyek a tökéletesen teljesítő Michelisz számára azt a dicsőséget hozták meg, hogy ő lett a legjobb nem citroenes pilóta az összesítésben" – írta a lap.

Michelisz mögött Loeb, valamint a Honda gyári pilótái, Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini következnek az Autosport rangsorában: ez azt jelenti, hogy a világbajnokság első hat helyezettje közül egyedül a magyar versenyzőnek sikerült előkelőbb helyen zárnia a brit szaklap által összeállított listán, mint a pontversenyben.

Forrás: HVG