Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Csak Tarquini volt gyorsabb az első szlovákiai menésen Michelisz Norbertnél.

Napsütéses időben kezdődött a WTCC-hétvége a Slovakiaringen a pénteki teszttel. Az első körökben Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, 2:06,164-gyel állt a mezőny élére. Norbi mögött mintegy három tizeddel lemaradva hondás csapattársa, Tiago Monteiro következett a sorban.

Ötödik próbálkozásával a volvós Thed Björk taszította le az élről a Honda kettősét, a svéd mindössze 25 ezredmásodperccel volt gyorsabb Norbinál. Alig voltunk túl a 30 perces teszt felén, amikor befutott az első 2:06-on belüli idő: Gabriele Tarquini a Ladával törte át elsőként a mérföldkövet (2:05,959), ami már egy jobb futamon mért köridőnek felelt meg. A futamon elért pályarekordot éppen az olasz tartja, aki 2015-ben még a Hondával ért végig a pályán 2:05,748 alatt.

Belső kamerás felvétel a tesztről

Az utolsó nagy hajrá előtt a két Volvo és a ladás Hugo Valente az élre ugrott Tarquini elé. A leintés előtti pillanatokban aztán Tarquini egy 2:04,956-os idővel visszaszerezte az első helyét, és meg is nyerte a tesztet. De Norbinak is volt még egy nagyobb dobása: 2:05,167-tel a második helyen zárt. A Honda gyári pilótái közül Michelisz és Monteiro tíz-tíz kört futott, Rob Huff pedig kilencet. Norbi az előzetes terveihez hűen egyelőre a legjobb a csapaton belül.

Az időeredményekből azért látszik, hogy egyelőre tényleg csak tesztről van szó: az időmérős pályarekord 2:03,736 tavalyról José María López által.

A program szombaton 8:45-kor az első szabadedzéssel folytatódik.

A pénteki teszt eredményei:

szlovákia teszt