Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett az időmérőn a Hungaroringen.

Biztatóan alakult a hungaroringi versenyhétvége tét nélküli programja, hiszen Michelisz Norbert a pénteki szabadedzésen pályarekorddal volt a leggyorsabb. A szombati két szabadedzésen pedig előbb harmadik, majd használt gumikat koptatva ötödik lett, és mindvégig a Honda legjobbja volt.

Az első időmérős gyors körök után két Honda robbantot: Tiago Monteiro és Rob Huff is 1:46-os időt ment - a hétvége addigi legjobb eredménye Thed Björk 1:47,525-e volt. Gyorsan kiderült aztán, hogy itt a szabadedzésen jónak tűnő idők már kevesek lesznek. Második gyors körében Michelisz is odatett egy 1:46-ot, a negyedik helyre ékelődött be ezzel két csapattársa, Monteiro és Huff közé.

Hat perccel a vége előtt megérkezett a Citroën is a Hungaroringre: José María López több mint négytizedes előnnyel ugrott az első helyre. Huff még javított két tizedet, így a Honda-sereg élére állt, az utolsó percekben aztán már mindhárman a boxban pihentek, a továbbjutás zsebben volt.

A Q2-ben nem sikerült jól az első próbálkozása Norbinak, csak a 12. helyen állt, miután utolsóként Gabriele Tarquini is befejezte az első gyors körét. A második hullámban Michelisz 1:46,597-re javított, ami magasan a leggyorsabb köre volt a hétvége során, de ez sem bizonyult elegendőnek a Q3-hoz: a hatodik helyen végzett, így a vasárnapi Nyitó futamon az ötödik, a Fő futamon a hatodik helyről rajtol majd.

A Honda másik két pilótája, Rob Huff és Tiago Monteiro ugyanakkor bejutott a Q3-ba, mi több, a brit az első helyen. Ott aztán José María López a Citroën harmadik pole pozícióját is megszerezte idén, a "zöld Hondák" a második sorból rajtolnak a Fő futamon.

A hétvége hamarosan a MAC3 csapatidőfutammal folytatódik. A folyamatosan frissülő képgalériát itt találjátok.

UPDATE:

Michelisz Norbert a sajtótájékoztatón elmondta, hogy csalódott a hatodik hely miatt, hiszen az autóban benne volt a jobb szereplés, amit a csapattársai be is mutattak. A Q2-es első gyors köre után túlságosan bizonyítani akart, úgy érzi, talán emiatt sem sikerült még jobban a második próbálkozás. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy holnap a dobogóra utazik, hiszen Franciaországban is az ötödik és a hatodik helyről rajtolva lett harmadik kétszer. Nem látja az okát annak, hogy ez miért ne jöhetne össze hazai pályán is. Ha kívánhatna valamit, esős futamokat kérne, mert azt tapasztalta, hogy vizes pályán nagyon jól működik a Honda.

A Q1 végeredménye:

HUNGARORING Q1

A Q2 végeredménye:

hungaroring q2

A Q3 végeredménye:

hungaroring q3