Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Az ötödik helyről rajtoló Michelisz Norbert már az első körben feljött harmadiknak, ám egy Volvóval való kontakt után bal első defektet szenvedett, ami tönkretette az első futamát.

Legjobb hondásként a hatodik helyet szerezte meg az időmérőn Michelisz Norbert, de nem volt teljesen elégedett az eredménnyel, mert arra számított, hogy legalább egy autóval be tudnak jutni a Q3-ba a japán márkára kiosztott maximális, 80 kilós büntetősúly ellenére is. Rá jellemző módon azonban a pozitív végét fogta meg az eredménynek, azaz hogy mindkét hazai futamon lehet esélye egy jó rajt után a dobogóra állni.

A fordított rajtrácsos nyitófutamon az ötödik rajtkocka volt az övé, és mivel a pole-ból induló John Filippi beragadt, Michelisz kapásból egy pozíciót feljebb lépve a negyedik helyen fordult el az első kanyarban. Ezután a volvós Thed Björkkel vívott kilincs a kilincsen csatát, az autóik kétszer is összeértek, és Norbinak sikerült még az első körben megelőznie a svédet, így máris a beígért dobogós helyen autózott. A Volvóval való kontakt azonban nem múlt el nyom nélkül, Michelisz bal első defektet szenvedett, így kénytelen volt kiállni a boxba. Björk sem járt jobban, az ő versenye is véget ért.

A gyors kerékcsere után Norbi az utolsó, 16. helyen tért vissza a pályára, azonban csak egy körre, hogy ellenőrizze az autót - innen már nem volt értelme a mezőny után rohanni. Később újra kijött, de már csak azzal a céllal, hogy az autót felkészítsék a második versenyre. A nyitófutamot a világbajnoki pontversenyt vezető, a második helyről rajtoló szintén hondás Tiago Monteiro nyerte meg.

A 15 körös főfutam 13:45-kor kezdődik, amelyen Michelisz Norbert a hatodik helyről indulva próbálja megvalósítani a hétvégére kitűzött célját: legalább egy dobogó a Hungaroringen!

A nyitófutam végeredménye:

hungaroring r1