Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert két helyet előrelépve a negyedik helyen zárta a főfutamot a Hungaroringen.

Balszerencsésen végződött Michelisz Norbert számára a hungaroringi nyitófutam, hiszen az első körben bal első defektet kapott a harmadik helyen autózva, miután összeért Thed Björkkel. Ezután Michelisz a főfutamon a hatodik pozícióból indulva vette célba a dobogót hazai közönség előtt.

A rajt után nem volt hely az előrelépéshez, többen is zárták az ívet Michelisz előtt, aki így a hatodik helyen fordult el az első kanyarban. Nem sokkal később két volvós összeért egy kanyarban, ami után Néstor Girolami kicsúszott és feladni kényszerült a versenyt. A Honda magyarja így fellépett az ötödik helyre, majd két kört a safety car mögött tett meg a mezőny.

Mivel Rob Huff lökte rá Catsburgot argentin csapattársára, a Citroënt vezető angol boxutcaáthajtásos büntetést kapott, amiért előidézte a két Volvo összeütközését. Huff az első helyről állt ki, Michelisz pedig fellépett a negyedik pozícióba.

Miután a safety car elhagyta a pályát, a 20 kilóval könnyebb Citroënben ülő Tom Chilton fokozatosan ellépett a harmadik helyen Norbitól, a végére 3,7 másodpercre nőtt a különbség közöttük. Nem volt esély az előzésre, és így a dobogós helyezés megszerzésére.

Michelisz Norbert 16 pontot gyűjtött a főfutamon, összességében pedig a harmadik forduló után 62 ponttal a nyolcadik helyen áll a bajnokságban. Az állás: 1. Tiago Monteiro 123 pont, 2. Nicky Catsburg 85, 3. Tom Chilton 81, 4. Thed Björk 77, 5. Mehdi Bennani 73, 6. Rob Huff 65, 7. Esteban Guerrieri 62, 8. Michelisz Norbert 62.

A főfutam végeredménye:

hungaroring r2