Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a második helyen végzett a marokkói időmérőn, így a vasárnapi Nyitó futamon a kilencedik helyről indul majd, a Fő futamon a másodikról. Huff megszerezte a Honda idei első pole pozícióját.

Amikor a pénteki sajtótájékoztatón szóba került, hogy az új marokkói pályán nehézkesnek tűnik az előzés, Michelisz Norbertet arról faggatták, hogy milyenek lehetnek így a Honda esélyei a Citroënnel szemben. "Várjuk meg, hogy ki végez előrébb az időmérőn. Őszintén szólva nem hiszem, hogy ezen a pályán hasonló tempójú autót lehetséges megelőzni" - válaszolta Norbi, aki már a blogjában is fejtegette, hogy Marokkóban az időmérő kulcsfontosságú lesz.

A pénteki teszten és a szombati két szabadedzésen dominált a Honda, és az időmérőn a Q1-ből való továbbjutás sem okozott problémát nekik. Az első gyors körök után Monteiro állt az élre a hondások leggyorsabb körét futva a hétvége során (1:21,934), de Huff és Michelisz követte őt a második, illetve a harmadik helyen. Ezután mindhárman begurultak a boxba, hiszen az akkor 13. helyezett Mehdi Bennani 1,3 másodpercre volt tőlük. A Q1 felénél López 1:21,818-cal, a hétvége leggyorsabb körével átvette a vezetést. Huff ekkor érezte úgy, hogy ideje újra odatenni egy jó kört, és az 1:21,750-nel vissza is helyezte a Hondát az első helyre. Négy perccel a vége előtt Norbi is kijött egy újabb gyors körre, és az első 1:22-n belüli idejét produkálva (1:21,950) a negyedik helyen pihent meg - aztán a Live Timing 1:22,059-re korrigálta az eredményét, így végül csak ötödik lett. A továbbjutás szempontjából ez nem osztott, nem szorzott.

A Q2-ben kiderült, hogy mennyit tartalékoltak a pilóták - sokat. Monteiro és Michelisz az egész hétvége során kerülgették egymást, és ezúttal is csak négy ezredmásodperc volt köztük, most Norbi javára, aki az 1:21,463-mal rögtön az élre állt. Nem is jött ki többet, és a végén ugyan López még szűken, hat ezreddel megelőzte, de így is mindhárom Honda bejutott a Q3-ba a 2., a 3. és a 4. helyen. 2016-ban először fordult elő, hogy egy gyártónak három pilótája is ott legyen a végjátékban.

A Q3-ban Rob Huff nem tudott javítani a korábbi körén, Monteiro pedig négy tizedet rontott is. Sajnos Norbi sem tudta megismételni a Q2-es eredményét, pedig azzal a pole is meglett volna. Így viszont Hufftól mindössze három századdal lemaradva a második helyen végzett.

A hétvége programja 17:30-kor a MAC3 csapatidőfutammal folytatódik. A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

Az időmérőedzés végeredménye:

Q1

Marokkó q1

Q2

marokko q2

Q3

marokkó q3