Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a rajtpozíciójához képest három helyet javítva az ötödik helyen zárta a marokkói Nyitó futamon. Ezzel az időmérős három pontja mellé újabb 10-et gyűjtött.

"Kicsit csalódott vagyok az időmérőn nyújtott teljesítményem miatt, mert Tiago megmutatta, hogy az autóval a pole is elérhető lett volna. Nem volt meg a kellő önbizalmam a Q3-ban, és ezért nem tudtam teljesen a határon menni" - értékelt Michelisz Norbert a szombati időmérőedzést követő sajtótájékoztatón, de azt is hozzátette, hogy a kvalifikáción elért harmadik helyének is van miért örülni, hiszen jó sok pontot gyűjthet vasárnap.

A fordított rajtrácsos Nyitó futamon a nyolcadik helyről indult. Jól sikerült a rajt, hiszen két pozíciót is nyert: a harmadik helyen Tom Chilton beragadt, őt a fél mezőny megelőzte, és Norbi a másik citroënest, Rob Huff-fot is lerajtolta. Így rögtön a hatodik helyre ugrott előre, majd több baleset miatt bejött a safety car. Mialatt a biztonsági autó mögött körözött a mezőny, Huff szervóprobléma miatt kiállt a versenyből.

Az ötödik körben hagyta el a pályát a safety car, és ezután ment a szűk utcai pályákon megszokott eseménytelen vonatozás. Egészen a 12. körig, amikor a harmadik kanyarban az éllovas Tom Coronel elfékezte magát, és az ívről lecsúszva a hetedik helyig csúszott vissza - a holland nem sokkal korábban rádióüzenetben panaszkodott a fékhatékonyságra. Mindenesetre Michelisz így már az ötödik helyen folytatta a versenyt - és ott is fejezte be azt.

A Fő futam 18:45-kor kezdődik, amelyen Michelisz Norbert az időmérőn megszerzett harmadik helyről rajtol majd.

A Nyitó futam végeredménye:

morocco r1