Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Második lett a főfutamon a Nürburgring-Nordschleifén Michelisz Norbert, aki a rajtnál ugyan elveszítette első helyét, de ezután végig ki tudta védekezni Rob Huff Citroënjét.

Nem volt izgalommentes a két futam közötti időszak a Honda boxában, ugyanis a nyitófutamon defektet kapó és a szalagkorlátnak ütköző Tiago Monteiro autóját nem tudták a szervízidőn belül megjavítani, így a bajnokság éllovasa csak a mezőny után - ráadásul az ETCC-s autók után - indulhatott el a főfutamon.

Michelisz Norbert a nyitófutamon úgy lett hetedik, hogy a végén Catsburg azért tudta megelőzni őt, mert a magyar pilóta vibrációt érzett az autóban, és a defektet megelőzendő visszavett a tempóból. A legfontosabb az volt, hogy épségben behozza a Hondát, hiszen a főfutamon az első helyről rajtolhatott.

A pole pozícióból indulva Michelisz egyből nehéz helyzetbe került, az első kanyarnál ugyanis Nicky Catsburg és Rob Huff is előtte volt, ám ők ketten összeértek, amit kihasználva a Citroën pilótáját visszaverve Norbi a második helyen haladt tovább a holland Volvója mögött.

Az első körben a Döttinger Höhe előtt Catsburg egy kicsit elnyúlt a magyar pilótától, Huff viszont tapadt rá, ám a három kilométer hosszú egyenes kezdete előtt Michelisz kiautózott annyi előnyt az angollal szemben, hogy nem volt gond a szélárnyék miatt - megmaradt a sorrend az egymásra ráeső három autó között.

A második körben hasonló volt a forgatókönyv: Catsburg egy lila harmadik szektorral meglépett, a második és harmadik szektorban Huff feljött Micheliszre, ezúttal azonban a Döttinger Höhéig meg is tartotta ezt a közelséget, de Norbinak jobb volt a kigyorsítása, és újra kivédte a Citroën támadását.

Az utolsó körben a Honda újra bizonyított a Döttinger Höhében, Michelisz Norbert harmadjára is ki tudta védekezni Huff kísérletét az előzésre, így a második helyen befutva 23 pontot tett hozzá a már megszerzett 11-hez a Nürburgring-Nordschleifén.

Miután Monteiro nullázott, Catsburg átvette a vezetést a bajnokságban. Az élmezőny állása: 1. Catsburg 127 pont, 2. Monteiro 125, 3. Björk 119, 4. Chilton 106, 5. Huff 102, 6. Bennani 101, 7. Michelisz 96.

A főfutam végeredménye:

nürburgring r2