Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Az év utolsó időmérőjén Michelisz Norbert magabiztosan, az első helyen jutott tovább a Q2-be, ott azonban fékhiba miatt nem tudta folytatni kiváló szereplését Katarban. A 11. helyen zárta a kvalifikációt, és újra nagyon nehéz helyzetbe került.

Michelisz Norbert a szezonzárót felvezető blogjában figyelmeztetett, hogy a katari kör a Volvónak, és így a világbajnokságot előtte 6,5 ponttal vezető Thed Björknek jelenthet előnyt. "Egy-két hónapja nem véletlenül írtam azt, hogy akkor lenne igazán jó esélyem a világbajnoki címre, ha Katarba már pontelőnnyel érkeznék meg. Ez a pálya a sima aszfaltjával, a túlnyomóan nyújtott, közepesen gyors és gyors kanyarjaival inkább a Volvónak és a Citroënnek kedvez a Hondával szemben" - írta Norbi.

Ennek ellenére nagy önbizalommal készülhetett az időmérőre, hiszen csütörtökön mindkét szabadedzésen ő volt a leggyorsabb, ráadásul az FP2-n új körrekordot állított fel Katarban. Az eddigi csúcsot a tavalyi időmérő győztese, Mehdi Bennani tartotta a Citroënnel (2:00,456), Norbi tegnap ezt javította meg több mint hét tizedmásodperccel (1:59,739).

Michelisz Norbert az adatmérnökével, Juhász Szabolccsal és a versenymérnökével, Bári Gergellyel a katari időmérő előtt - képgaléria itt!

14 4 michelisz foto Castrol Honda Team

Michelisz a szabadedzések után elmondta, hogy nem szabad elbizakodottnak lenniük, mert nem tudhatják, hogy a versenytársak mennyit tartalékoltak. Az első időmérős mért körök után a magyar pilóta 2:02,512-vel második volt legfőbb riválisa, Thed Björk mögött, aki valamivel több mint másfél tizeddel jobb idővel nyitott. Második körével Michelisz átvette a vezetést (2:01,634), és az első helyen jutott tovább a Q2-be.

A legjobb 12 között Michelisz jól kezdte a gyors körét, két lila szektorral kezdett, de a végén időt vesztett, és 2:03,554-gyel ért körbe. Kiderült, hogy fékhibája lett a Hondának, és már nem volt idő a javításra, Norbi így nem tudott kijönni javítani, és végül a 11. helyen kiesett. Azok után nem jutott be a Q3-ba, hogy az előző hat időmérőn mindig az első két hely valamelyikén végzett az időmérőn, és idáig Katarban végig ő volt a leggyorsabb.

03717016 0721

Ez a technikai hiba a lehető legrosszabbkor jött, Michelisz így a kvalifikáció végeredménye alapján mindkét futamon a 11. helyről rajtolhat csak, miközben Thed Björk az időmérős negyedik helyéért kapott két ponttal 8,5 pontra növelte előnyét az élen.

A nyitófutam magyar idő szerint 19:20-kor, a főfutam pedig 20:35-kor kezdődik, mindkettőt élőben lehet követni az M4 Sporton.

A katari időmérő előzetes végeredménye:

Q1

katar q1

Q2

katar q2

Q3

katar q3