Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Tömegbaleset törte meg az első futamot Vila Realban, amit Michelisz Norbert sem tudott elkerülni. Mivel a bukókeret megsérült, nem engedték a magyar versenyzőt rajthoz állni a futam újraindításakor.

Óriási balesettel kezdődött az első futam Vila Realban. Jól kapta el a rajtot Michelisz Norbert a harmadik helyről indulva, ám a szűk pályán nem volt helye előzni, így türelmesen besorolt Rob Huff és Mehdi Bennani mögé. Csakhogy a két Volkswagen-pilóta a második kanyarban összeütközött egymással, keresztbeálltak a pályán, és a fél mezőny egymásba szaladt.

Egyetlen autó tudott csak továbbhaladni, Michelisz Norberté, de az ő Hyundaiának is nekicsapódott a Volkswagen, lényegében a vezetőülés felőli oldala eltűnt az autónak. Piros zászlóval azonnal megszakították a futamot, Norbi körbement a pályán, és egyedüliként felállt a rajtrácsra a sérült autóval, miközben a mezőny többi részét mentették.

Névtelen

Bennani valószínűleg megsérült, mentő szállította el. Huff autójának elejéből alig maradt valami, kiszakadt belőle a motor. Thed Björk autója kigyulladt, ő a szélvédőt kirúgva mászott ki a kocsiból. Norbi is megütötte a jobb karját, jegelnie kellett, miközben a döntésre vártak a pilóták, hogy lesz-e futam a tömegbaleset után.

Eldőlt, hogy magyar idő szerint 19:15-kor újrarajtol a futam a menthető autókkal. Sajnos Michelisz Norbertet nem engedték elrajtolni az FIA ellenőrei, mert a bukókeret megsérült az autóján. Pedig Huff és Bennani kiesésével az első helyről indulhatott volna.

"Nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok, mert jó eredményt érhettem volna el. Egyelőre az is kérdéses, hogy holnap rajthoz tudok-e állni, sikerül-e a bukókeretet helyrehozni. A kezem is megsérült, rándulásra gyanakszunk, most várok az orvosi vizsgálatra" - nyilatkozta Michelisz Norbert.

Végül 15 versenyzőt intettek le a kockás zászlóval az első futamon, amelyet Yvan Muller nyert meg. Az időmérő első öt helyezettje egyaránt pont nélkül maradt Vila Realban. Folytatás vasárnap 10 órakor a második időmérővel.

Az első futam végeredménye:

vila realr1