Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert jól rajtolt a második makaói futamon, de még az első körben véget ért a versenye egy előtte kialakuló baleset áldozataként. Kérdéses, hogy időben sikerül-e megjavítani az autóját az utolsó futamra, amelyen a harmadik helyről rajtolhatna.

A második időmérőn a harmadik helyen végzett Michelisz Norbert, ami azt jelentette, hogy a fordított rajtrácsos második futamon a nyolcadik pozícóból kellett indulnia.  Jól kapta el a rajtot, hiszen rögtön megelőzte az első makaói futamot megnyerő Jean-Karl Vernay-t a hetedik helyért, de a hosszabb egyenesekben előnyben lévő Audival a francia vissza tudott szúrni mellé, így nagy csatában voltak, amikor előttük kedvezőtlen esemény történt.

Pepe Oriola és Yann Ehrlacher összeért, a közvetlenül mögöttük érkező Vernay és Michelisz a francia sodródó autóját még ki tudta kerülni, de a spanyol keresztbeálló Cupráját már nem, amibe beleütköztek. Több autó egymásba ment mögöttük, a magyar versenyző Hyundaiának első futóműve sérült, de nem úszta meg a balesetet a bajnoki címért küzdő Gabriele Tarquini sem. Saját erőből tovább tudtak menni az autók, így nem volt szükség a safety carra.

46412664 10156898537103086 4579920457486041088 o

Michelisz első útja a boxba vezetett, hogy a szerelők minél hamarabb nekiláthassanak a szerelésnek, hiszen a két futam között csak egy rövid szervízidőszakra van lehetőség, a munka nagy részét tehát a futam leintéséig kell elvégezni. A szezont záró harmadik futamon a magyar versenyző a harmadik helyről rajtolhat, tehát nagy volt a nyomás a BRC Racing Team szakemberein.

A bajnokságot vezető Tarquini számára nem volt jó hír, hogy Yvan Muller felállt a dobogóra a leintés után, így az utolsó futamra a franciának megvan az esélye arra, hogy megnyerje a WTCR idei kiírását a Makaóba 39 pontos előnnyel érkező olasz előtt.

Magyar idő szerint 4 órakor kezdődik a harmadik futam, az M4 Sport és az Eurosport 1 élőben közvetíti.

A második futam végeredménye:

macau r2