Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert az ötödik helyen hozta be a Hondát a marokkói Nyitó futamon. Monteiro negyedik, Huff hatodik lett.

"A Q3-ban több volt az autóban, túl óvatosan mentem az utolsó szektorban. Ismertem Rob részidejét, és amikor láttam a sajátomat, túl korán fékeztem a tizenegyes kanyarban. Onnantól pedig már nem lehetett visszahozni a lemaradást" - árulta el a szombati sajtótájékoztatón Michelisz Norbert, aki így a második helyet szerezte meg az időmérőn, ami azt jelentette, hogy a fordított rajtrácsos Nyitó futamon a kilencedik helyről rajtolt a két csapattársa, Monteiro és Huff közül.

A piros lámpák kialvása után Norbi a kilencedik rajthelyét megvédve gond nélkül eljött, ugyanakkor Huffot megelőzte Gabriele Tarquini. Az első kör végén Monteiro már az 5., Michelisz pedig a 6. helyen haladt, mivel hárman is kiestek, kicsúsztak előlük. Huff visszaelőzte Tarquinit, így ment a csapattársai után a hetedik helyen. Az élen haladó Hugo Valente boxutca-áthajtásos büntetést kapott, miután a pole-ból induló James Thompsont kilökte a rajt után, így a három Honda még egy-egy pozíciót feljebb lépett.

A futam előtt több versenyző is elmondta, hogy a marokkói pályán nagyon nehéz előzni hasonló tempót diktáló autót, és ennek megfelelően az első egy-két kör után kialakuló élmezőny be is állt a következő sorrendbe: Coronel, López, Muller, Monteiro, Michelisz, Huff. Egy idő után az egyértelműen gyorsabb tempót futó López támadni kezdte az élen haladó Coronelt, aki azonban végig kitartott, és 2014 után az első futamgyőzelmet szerezte meg a Chevroletnek.

Három körrel a vége előtt Norbinak csapatrádión jelezték, hogy Monteiro megpróbálja támadni Mullert, úgyhogy maradjon közel hozzájuk, hátha ő is előzni tud, ha adódik lehetőség. Nem volt azonban esély, így mindenki maradt a helyén. Mivel a második, Fő futamon a három Honda indul az első-második-harmadik helyről, számukra a fordított rajtrácsos futamon az autó épségének megőrzése volt az elsődleges cél. Ez sikerült is.

A hétvége programja magyar idő szerint 18:00-tól a Fő futammal folytatódik, amelyen az időmérő második helyén végző Michelisz Norbert az első sorból rajtol majd. A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

A Nyitó futam végeredménye:

marokkó r1