Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert és Thed Björk is két helyet javított a rajtpozícióján a katari nyitófutamon: a svéd így ötödik, a Honda magyarja kilencedik lett, a kettejük közti különbség pedig 16,5 pontra nőtt.

Amilyen hullámvasút volt Michelisz Norbert egész 2017-es éve, olyan volt eddig a katari szezonzárója is. A két szabadedzésen megmutatta, hogy ezen a pályán egy körön, ép autóval az ő tempója a legjobb, hiszen mindkettőn ő volt a leggyorsabb, ráadásul új pályarekordot is felállított. Ezt követően az időmérő első szakaszából is az első helyen jutott tovább, ám a Q2-ben fékhiba miatt nem tudott igazi gyors kört futni, így csak a 11. helyen végzett a kvalifikáción, rendkívül nehéz helyzetbe kerülve a világbajnoki címért folytatott harcban.

Szomorú pillanatok: a kvalifikáció idő előtt véget ért a magyar versenyző számára - további képek itt!

IMG 20171201 WA0002

Az időmérő után 8,5 pontra nőtt Michelisz lemaradása Thed Björkkel szemben, és a Volvo vb-éllovasa a hetedik helyről indulhatott a fordított rajtrácsos nyitófutamon. A start után a svéd megelőzte Rob Huff-fot, majd csapattársa, Yvan Muller előreengedte őt, így az első kört az ötödik helyen zárta. Michelisz a rajtnál helyet cserélt a másik hondás Esteban Guerrierivel, majd megelőzte Kris Richardot, és a kilencedik helyen haladt a volvós Nicky Catsburggal csatázva az előrelépésért.

A harmadik körre Michelisz lassult, nem tudott úgy tapadni Catsburgra, mögötte viszont Guerrieri gyorsabb volt, így a két Honda újra helyet cserélt, ezzel a magyar pilóta visszaesett tizediknek. Mivel az argentin sem tudott mit kezdeni a remekül védekező hollanddal, a hetedik körben Michelisz újra visszaállt Guerrieri elé a kilencedik helyre.

03717016 0278

A futam végéig már nem változott sem Björk, sem Norbi pozíciója, és ezzel 16,5 pontra nőtt a svéd előnye az élen. A főfutam előtt a vb élmezőnyének állása: 1. Björk 267,5 pont, 2. Michelisz 251, 3. Chilton 235,5, 4. Bennani 234, 5. Catsburg 219,5.

A szezon utolsó futamát magyar idő szerint 20:35-től rendezik Katarban, és az M4 Sporton élőben lehet követni.

A katari nyitófutam előzetes végeredménye:

katar r1