Michelisz Norbert

  • Innerslide 1
  • Innerslide 2
  • Innerslide 3
Seiko OMV Simple Pay OTP Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert második lett az esős Fő futamon, így Marokkóban több pontot gyűjtött, mint a két dobogós helyezést hozó franciaországi nyitó fordulóban!

Pályafutása során ötödször, 2016-ban először vívta ki az első soros indulás jogát a Fő futamon Michelisz Norbert, aki a marokkói időmérőn a második helyet szerezte meg. Legutóbb a tavalyi japán versenyen indult az első sorból, mondjuk akkor a pole-ból, amit ezúttal hondás csapattársa, Rob Huff birtokolt. A Norbi számára 5. hellyel véget érő Nyitó futam után ezúttal eső és szél várta a csapatokat a pályán, hivatalosan is esős versennyé minősítették a marokkói Fő futamot.

A rajtot Huff jól kapta el, simán megtartotta az első helyét, Micheliszt viszont megelőzte Tiago Monteiro, ugyanakkor az első kanyar kigyorsításánál Norbi kapásból visszaelőzte őt, sőt még José María López is elment erőszakosan a portugál mellett. Az ötödik körben a Citroën argentin világbajnoka túlméretezte a tizes kanyart, Monteiro így visszaszerezte a harmadik helyét, és újra kialakult a rajtsorrend az élen: Huff, Michelisz, Monteiro, López.

A 10. körben ugyanott, ahol korábban López, a tizes kanyarban Norbi is lecsúszott kicsit az ívről, és ezzel 1,5 másodpercre le is szakadt Huff mögött, cserébe a Monteiro, López páros megérkezett a nyakára. Michelisz ezután egyből javított: 1:33,118-cal megfutotta az addigi leggyorsabb kört, így újra megnyugtató távolságra nyúlt el az üldözőitől, és egy kör alatt lefelezte a hátrányát Huffhoz képest.

Norbi az utolsó két kör kezdetén kicsit agresszívabban megérkezett Huff mögé az egyik féktávon, ezután azonban a brit pont annyira leszakította magáról, hogy ne tudjon támadni. A kiszámíthatatlan vizes aszfalton már senki sem vállalt felesleges kockázatot az élen, így az első négy pilóta a rajt sorrendjében ért be a célba.

Michelisz Norbert eddig a két harmadik helyezést hozó franciaországi nyitó fordulóban gyűjtötte a legtöbb pontot (30) 2016-ban. Eddig. Marokkóban ugyanis a mostani második hellyel, az első futamos ötödik pozícióval és az időmérős második helyezéssel ezúttal 32 pontot szerzett. Ezzel már 85 pontja van idén, amivel feljött a negyedik helyre a bajnokságban.

A hétvége folyamatosan frissülő képgalériáját itt találjátok.

A Fő futam végeredménye:

marokkó r2